Termékeink

Speciális termékeinket két évtizedes mûködésünk alatt kidolgozott és jól bevált receptúrák alapján állítjuk össze. Áraink bruttó árak, így azok az ÁFÁ-t már tartalmazzák.

Távolabb élő ügyfeleink számára vállaljuk a termékek postai eljutatatását, egységesen 1990 Ft-ért. Ez esetben a költégek előre, bankszámlára utalással rendezendőek. 15 000 Ft feletti rendelés esetés a postaköltéget mi álljuk.

PCP pakolás (rheumatoid arthritis - RA kezelésére)

PCP pakolásGyulladáscsökkentõ hatását pakolás formájában fejti ki, amikor az ízület gyulladt (akut) állapotban van. A készítmény kámfor tartalma részben hûsíti a gyulladt testrészt, miközben a hatóanyagok mélyebbre hatolását is segíti. A pakolást naponta alkamazhatjuk közepesen vékony rétegben felvíve a bõrfelületre. A pakolást gézzel és rugalmas pólyával tudjuk rögzíteni. A kezelés idõtartama 30-90 perc közötti lehet. Másnaponként ismételjük meg, legalább 15-20 alkalommal.

Irodalom itt található!

Ára: 12 500,- Ft / 300 gramm

Sulfimax / Kénes fürdőkoncentrátum (SCHWEFELBAD)

Kén fürdöA kén (szulfid formában) bevitelével - a degeneratív ízületi panaszok esetén - az izületi porcfelszín regenerálódását segíti elõ, a csökkent chondroitin-szulfát (az izületi porc egyik legfontosabb komponensét) igyekszünk pótolni és elõnyösen befolyásolunk bizonyos bõrbetegségeket is. A kén a bõrön át felszívódik, értágító hatása révén csökkenti a vérnyomást, javítja az erek, beleértve a koszorús erek vérellátását, csökkenti azok koleszterin tartalmát és így az érelmeszesedés veszélyét is. A kénes fürdõ gyulladáscsökkentõ hatású. Élénkíti a légzést, javítja az anyagcserét. A kén a degeneratív ízületi betegségekben szenvedõn állapotát jelentõsen tudja javítani. A fürdõkezelés (balneoterápia) a betegség nem gyulladásos idõszakában nagyon jó hatású, ami több tényezõbõl adódik. A kénen kívül a koncentrátumnak igen magas a jodid, klorid, fluorid és bromid ion koncentrációja is. A fürdõkúra következtében felszívódó ásványi anyagok jó hatásúak és a degeneratív izületi megbetegedésben szenvedõk tüneteinek jelentõs javulása következik be.

A kénes vízben való fürdõzés hatásossága nem csak a termál forrásokra korlátozódik, hanem otthoni környezetben is meg tudjuk valósítani a kúrát. A fürdõkúra szokásosan 12-15 fürdõbõl áll, amit szükség szerint meg lehet emelni 20 alkalomig. Minden második nap, vagy hetente háromszor vegyen egy teljes, vagy részleges fürdõt. A fürdés megkezdésekor a víz hõmérséklete 37-39 C-fok legyen. A Sulfimax-ból 2,5-5,0 dl-t öntsön a fürdés megkezdésést megelõzõen a fürdõvízhez. Kényelmesen, lehetõleg nyakig merüljön el 15-60 perc idõtartamra. A kúra elején alkalmazott rövidebb idõtartamot késõbb fokozatosan növelhetjük, de ne töltsünk el túl sok idõt a forró vízben, mert az ízületek begyulladhatnak. A fürdés után csak finoman törülközzön meg, hogy a kén felszívódása folytatódhasson. Lehetõség szerint pihenjen le a fürdés után fél-egy óra idõtartamra.

A készítmény összetétele miatt alkalmas pezsgőfürdőben való használatra is, így fokozva a Sulfimax hatékonyságát.

Figyelem: Az ékszerek és bizsutárgyak elszínezõdhetnek, ha azokat fürdés elõtt nem veszi le! Aktív, gyulladásos fázis esetén a kúra ellenjavalt!

Ára: 15 400,- Ft / 5 liter

Atiphlogisticus pakolás

Antiphlogisticus pakolásElsosorban subacut gyulladás esetén jól bevált kiegészítõ eljárás, mert a gyulladást mérsékli, az ízületi folyadékgyülem felszívódását elõsegíti. A receptre is kapható antiphlogisticus pakolás gyulladáscsökkentõ hatású. Általában éjszakára helyezzük fel, félujjnyi vastagon bekenjük a fájós ízületet. Hogy lassabban száradjon a pakolás, nedves ruhát, majd arra vastag száraz ruhát borítunk. Gézzel és fáslival rögzítjük és 12 óra múlva mossuk le a pakolást. Ha a fájdalom fokozódna, a pakolást azonnal távolítsuk el. Ne tekerjük körül nejlonnal, mert a dunsztkötés szintén fokozhatja a gyulladást.

A pakolást másnaponként alkalmazzuk, általában egész éjszakára (minimum 12 órán át). Egy adag általában 5 kezelésre elegendõ.

Ára: 1620,- Ft / adag (300 gramm)

 Kén pakolás

Kén pakolásAmennyiben a kénes fürdõt nem tudjuk, vagy nem akarjuk alkalmazni és csupán egy-két izületre terjed ki a fájdalom, akkor lehetõség van kénes pakolás formájában a kén bevitelére az izületbe. A pakolást egy két komponensû elegy (egy sárga és egy kék színû folyadék) alkalmazásával tudjuk megvalósítani. Két borogatóruhát használunk, az egyikre 50 ml sárga, a másikra 50 ml kék oldatot öntünk, a sárga eleggyel átitatott ruhát helyezzük az ízületre, majd erre helyezzük a másikat. Ezt követõen egy nylont és egy száraz ruhát borítunk a kezelendõ ízületre. A pakolási idõ 1/2 - 1 óra. A kezelést hetente 2-3 alkalommal végezhetjük. Amennyiben a felhelyezett pakolás irritáná a bõrt, vagy csípne, akkor távolítsuk el azt. Egy adag 10 kezelésre elegendõ.

Kérem, vegye figyelembe, hogy a kén az ezüstnemût elszínezheti.

Ára: 3120,- Ft / adag (500+500 ml)

Fluor pakolás

Fluor pakolásA fluor az izületi porc és az inak egyik fontos alkotórésze, így a kopásos elváltozásoknál fontos ennek pótlása. A korábbi reumatikus elváltozások így gyógyíthatóak. Nedves pakolásként alkalmazzuk. Az oldatból 50 ml-t egy ruhára öntük és azt a kezelendõ testfelszínre helyezzük és rögzítjük. Amennyiben a felhelyezett pakolás irritáná a bõrt, vagy csípne, akkor távolítsuk el azt. Egy adag 20 kezelésre elegendõ. A pakolási idõ 1/2 óra. Legalább 20 pakolás szükséges egy kúrához. A pakolás után 1-1,5 óráig kerülni kell a vizes fürdõzést.

Ára: 2890,- Ft / adag (1000 ml)

 

Humina oldat

Humina oldat A Humina oldat a hévízi tozeglápból kitermelt tozeg felhasználásával készülo folyékony állagú koncentrátum. Eredete, összetétele: A Hévízi-forrástó vize mintegy 20-22 ezer éve tört fel mai helyén, a Balaton kialakulásával egy idoben. Az elotöro meleg víz hatására a Balaton egykori tómederben az ott élo buja növényzet elhalt részeibol tozegláp keletkezett. A tozegláp gazdag különféle elemekben (huminsav, fulvosav, Na+, K+, nyomelemek, stb.).

Gyógyhatása: A Humina oldat felfrissíti és roborálja az egész szervezetet, különösen jótékonyan hat a mozgásszervi betegségek által érintett testrészekre és a borre. A kezelés javítja a vérkeringést, emellett salaktalanító és fájdalomcsillapító hatású. Arcon, testen ránctalanító hatású.

Bedörzsölés: Fél órára test meleg vízbe helyezzük a Humina oldatot tartalmazó flakont, majd az érintett testrészre permetezzük és dörzsöljük be azt.

Pakolás (30-60 perc idotartam): A kezelendo testrészt (kis és nagy izületeket) Humina oldattal felitatott papírvattával borogassuk, majd a borogatást takarjuk be nylonnal, esetleg folpack-kal, majd törülközovel vagy vékony pléddel, hogy a kello hatás kibontakozhasson. Jobb hatás érheto el, ha az azonnal lemosást elkerüljük utána.

A kezelés heti 3-5-ször megismételhető!

Ára: 6500,- Ft (750 ml) vagy 23500,- Ft (5000 ml)

EVA kúp

EVA kúpSzékelési problémák fõleg az idõs kor küszöbén szoktak jelentkezni, amikor is a bélmûködés renyhébbé válik. A szájon át alkalmazott szerek vagy túl drasztikusak, vagy egy idõ múlva a szervezet hozzászokik és a várt hatás csökken, illetve elmarad. Ezt a problémát lokális készítménnyel, végbélkúppal lehet megoldani, amelyhez sem hozzászokás, sem drasztikus hatás nem társul. A végbélkúpok használatától sokan idegenkednek, pedig ha a székelési problémák tartósnak mutatkoznak, akkor egyedüli megoldásként kizárólag olyan készítmények jöhetnek szóba, ahol a hozzászokástól nem kell tartani! Az EVA kúp összetételénél fogva modellezi a fiziológiai székelési helyzetet és így váltja ki a kívánt hatást. Alkalmazását követõen 1/2 - 1 órán belül várható a hatás.

Ára: 1445,- Ft / doboz (10 db)

 Fito-Relax masszázsolaj
Fito-Relax masszázsolajA gyógynövények illóolajai relaxálólag hatnak maszírozás közben. A megfeszült, vagy fáradt izomzatot jótékonyan nyugtatják és a fizikai stimulussal együtt kedvezõen befolyásolják. A rendszereresen végzett masszázs elengedhetetlen része a megfelelelõen megválaszott masszázsolaj, amit kétféle kiszerelésben kínálunk.

Ára: 2 200,- Ft/1 liter, illetve 9900,- Ft/5 liter

Kénmáj (Kálium-poliszulfid)
kénmájRéz és bronz tárgyak antikolására használják a reastaurátorok 10 gramm/liter töménységben. Asztalosok is felhasználják felületkezelésre, pácolásra. Felhasználás közben viseljen védőkesztyűt. Szembe, szájba jutása mérgezést, felmaródást okoz!

Ára: 2 500,- Ft/50 gramm (Nagyobb mennyiség esetén egyedi árképzés!)

vissza a kezdõ lapra